1.ca.01 Recerca d’una fotografia cèlebre (expressió oral)

A la recerca de les fotografies més cèlebres de la història

2021 Photo Contest, Contemporary Issues, Stories, 3rd Prize
The Aftermath of the North East Delhi Riots
Photographer
Zishaan A Latif

Aquest projecte us permetrà fer una recerca de les fotografies més cèlebres de la història de la fotografia i relacionar-les amb fets històrics, socials o culturals. Amb tota aquesta informació creareu una imatge en la qual incorporareu un codi QR amb el vostre comentari en format d’àudio (podcast).

Les tasques que haureu de fer són les següents:

  1. Cercar a internet una fotografia que hagi esdevingut famosa.
  2. Trobar informació de la fotografia escollida i redactar un comentari.
  3. Enregistrar un podcast amb el comentari fet.
  4. Crear un codi QR amb l’enllaç personalitzat d’accés al podcast.
  5. Amb la fotografia analitzada en format podcast i el codi QR, procedir al muntatge fotogràfic definitiu.
  6. Penjar la imatge resultant al Classroom de classe.

PROCÉS

L’activitat consisteix a fer un comentari interessant i ben estructurat que reveli el valor estètic, històric i cultural d’una fotografia que hagi esdevingut cèlebre. Creareu una imatge on incorporareu un codi QR amb el vostre comentari en format d’àudio (podcast).

Aquest és un projecte individual. Abans de començar, llegiu la descripció del que es demana i els aspectes a tenir en compte.

Passos a seguir

1. CERCAR FOTOGRAFIES A INTERNET: Cercau a internet una fotografia que hagi esdevingut famosa i que us interessi especialment pel tema o per la seva composició.

2. INVESTIGAR SOBRE LA FOTOGRAFIA SELECCIONADA: Cercau  informació sobre la fotografia escollida en diverses fonts documentals (llibres, enciclopèdies, internet…).

Seleccionau la informació que sigui més rellevant o curiosa per planificar la seva anàlisi posterior.

3. FER UN COMENTARI: Redactau el comentari incloent-hi tres aspectes:

           – Història: origen i fets relacionats.

           – Descripció i comentari.

           – Motius de la tria.

Tingues en compte que l’objectiu principal del projecte és elaborar comentaris interessants i ben estructurats que revelin el valor estètic, històric i cultural de les imatges i els motius de la tria de les fotografies seleccionades.

Revisa el teu comentari i corregeix-lo. 

4. ENREGISTRAR EL PODCAST:

Assaig: assajar la locució del text abans de procedir a la gravació final.
Locució: el més important d’un enregistrament de veu és que hem de simular una conversa, no pot sonar com una lectura d’un text en veu alta. La pronunciació ha de ser impecable per garantir que no hi ha problemes de comprensió. Has d’afegir emoció i sentiments a la veu; això ajuda a mantenir l’interès de l’espectador.
Durada: el podcast no ha de durar més de cinc minuts. Convé que, quan assagis, cronometis tota la locució per ajustar-la al temps indicat.

PodOmatic Aplicació per crear podcasts en línia. Només cal registrar-se i començar a crear i gestionar els podcasts. Amb sis passos guiats, tens fet el teu arxiu de so. Aquesta eina incorpora un micròfon per enregistrar les veus i el so. Hi ha també l’opció d’afegir-hi una fotografia identificativa, però no és imprescindible de fer-ho.

Videotutorial de Podomatic

IVoox És un espai web per gestionar i allotjar els teus arxius de podcats. Des d’aquesta plataforma es poden reproduir, descarregar i compartir àudios de tot tipus. Pots pujar-los directament del teu ordinador o enllaçar-los amb un URL.

Videotutorial d’Ivoox

5. CREAR EL CODI QR

Un cop hagis fet el podcast i l’hagis pujat a internet, disposaràs d’una URL personalitzat per accedir directament a l’arxiu.

Amb aquesta adreça web crearàs un codi QR. El procés de creació és molt simple. Un cop triada l’eina, cal seguir els passos següents:

           ● Insereix l’URL en l’espai per introduir-hi la informació a codificar.

           ● Escull la mida del codi.

           ● Prem el botó “Crea” per generar i descarregar el QR.

Eines per crear codis QR: 

Qr-code-generator

Qrcode-monkey

6. FER EL MUNTATGE FOTOGRÀFIC

Amb la fotografia analitzada i el codi QR que conté l’enllaç al vostre podcast, haureu de fer un muntatge fotogràfic. La imatge resultant és la que haureu d’enviar al vostre professor.

Per crear el collage, simplement has de carregar les imatges (fotografia i codi QR) a la interfície del programa. Tria una plantilla per situar-hi les imatges i exporta la imatge resultant.

Fotor

És un editor de fotografies que, entre les seves moltes opcions, inclou la possibilitat de crear collages. Té un disseny molt simple i intuïtiu que permet fer collages amb diferents plantilles i aplicar efectes a les fotografies.

PicMonkey

És un editor amb un ampli ventall de plantilles amb les quals es poden fer els collages. També s’hi poden afegir algunes textures o posar-hi fotografies com a fons, arrodonir-les i modificar-ne la mida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s